Ens proposem els següents objectius:
- recopilar i generar noves dades estadístiques sobre els recursos i les usuàries d'aquests serveis, així com refinar les dades existents a les entitats que treballen diàriament amb aquestes dones.
- identificar els factors que intervenen en la desigualtat de gènere en l'ús d'aquests recursos.
- elaborar i proposar instruments i mesures concretes per a augmentar la utilització dels serveis disponibles per part de les dones amb TSM.
Per a aconseguir aquests objectius, s'emprarà una metodologia mixta, que integra enfocaments quantitatius i qualitatius en un marc participatiu basat en la comunitat.
Els resultats de la recerca oferiran oportunitats concretes de millora per a les entitats involucrades, així com per a altres similars.
Aquests resultats es materialitzaran en accions que inclouran:
- la revisió de pràctiques internes;
- la producció de material informatiu amb perspectiva de gènere;
- el foment de la interlocució amb diversos agents i la difusió de bones pràctiques.
El pla de transferència es desenvoluparà en tres fases:
- presentació i divulgació dels resultats;
- conscienciació i millora de la formació de professionals;
- difusió de material informatiu a empreses, centres i organismes pertinents.
En conjunt, les troballes esperades, recolzades per l'experiència i solidesa de les institucions involucrades en la recerca (el Grup d'Antropologia Social de la URV que investiga des de fa anys sobre desigualtat de gènere, intervenció social i salut mental; i la Fundació Pere Mata i la Fundació CHM Salut Mental, amb àmplia experiència i trajectòria en atenció especialitzada i rehabilitació en salut mental) contribuiran significativament a l'enteniment i abordatge de la bretxa de gènere en salut mental i inserció laboral, i impactaran en la millora de la salut, qualitat de vida i benestar de les dones amb TSM gràcies als múltiples beneficis que ja s'han reportat sobre la participació en itineraris d'inserció laboral.