- Abellán Hernández, Elisa
- Aguadé López, Laura
- Aguilar Cunill, Carla
- Arca Míguez, Joan Manel
- Armengol Armengol, Àngels
- Arquimbau Barceló, Àusies
- Borrull Gras, Roger
- Brigidi, Serena
- Cárdenas Morell, Neus
- Casal Fité, Gemma
- Claverias Fernández, Marina
- Domingo Calduch, Yolanda
- Garriga Blasco, Rosa
- Giraldez Alvaro, Emilia
- Jàvega Bernad, Neus
- Lamora Giral, Oscar
- Llort Suárez, Antoniu
- Mirete Bara, Sílvia
- Motterle, Livia
- Muela Ribera, Joan
- Muñido Guillén, José Luis
- Navarro Lliberato, Jordi
- Offenhenden, María
- Pedret Risco, Montserrat
- Prades Hurtado, Mireia
- Puigbó Testagorda, Josep
- Rafecas Romeu, Àngel
- Ramírez Hita, Susana
- Riccò, Isabella
- Rosell Morales, Immaculada
- Siles Ribera, Alexa
- Ventura García, Laia
- Viña Mascarell, Llorenç
- Zuniga Valle, César
Diplomada en Treball Social (ICESB, UB); Màster en Ètica Aplicada a la Intervenció Social (Univ. de Girona, 2011), amb una extensa formació en salut mental, discapacitat intel·lectual, ètica aplicada i bioètica. Des de 1988 treballa en l'àmbit de la salut mental i la discapacitat intel·lectual a Villablanca SAU com a treballadora social. Des de 2002 treballa també a la xarxa especialitzada en salut mental per a persones amb discapacitat intel·lectual de Tarragona. Professora associada a la URV des de 2002, ha impartit també classes a FORCEM, Fund. Pere Tarrés, Fund. Tripartita i Mas Carandell, entre altres. Membre del Consell de Deontologia del COTS (Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya), on actualment assumeix la secretaria.
Àmbits d'intervenció: Salut mental i discapacitat intel·lectual; ètica professional.
Docència: Grau de Treball Social; Doctorat en mètodes d'investigació en ciències de la salut (URV); Postgrau en coneixement i atenció en l'endarreriment mental (UAB-Fundació Ave Maria de Sitges).
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
elisa.abellan(ELIMINAR)@urv.cat
Diplomada en treball social (1989, EU Sant Fructuós de Tarragona-UB) i habilitada en Educació Social (1995), amb estudis de postgrau en Salut mental i famílies (Univ. Centreamericana de Nicaragua, UCA Managua, 1996); Cooperació internacional (1995, SETEM Catalunya); Teràpia familiar sistèmica (2011, Centre de teràpia familiar de Tarragona i Centre de teràpia familiar Kine de Barcelona). En l'àmbit professional, ha estat tres anys treballant a Nicaragua com a treballadora social, amb infància al carrer; vuit anys treballant al CRAE Sant Josep de Tarragona com a treballadora social i educadora social; i disset anys com a treballadora social a l'EAIA de Reus. És una persona molt compromesa amb els moviments socials de Tarragona.
Àmbits d'intervenció: Infància en risc.
Docència: Grau de Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
laura.aguade(ELIMINAR)@urv.cat
Doctora en Economia i Empresa (URV, 2022) amb una tesi sobre la igualtat de gènere en la indústria química i estada internacional en la Ècole des Hautes Études en Sciencies Sociales de Paris (2018). Màster en Migracions i Mediació Social (URV, 2011) i llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració (UPF, 2008). Ha treballat en diferents posicions de l'administració pública local en l'àmbit social, així com en diferents associacions i moviments socials. La seva especialització és el gènere en l'àmbit laboral. Al llarg de la seva trajectòria acadèmica ha participat en diferents projectes de recerca, entre els quals destaquen els següents temes: dones migrants en contextos rurals (ARAFI), homes cuidadors (RecerCaixa), la racionalització lingüística del treball (Ministeri d'Economia i Competitivitat) i les competències lingüístiques en la productivitat i ocupabilitat (RecerCaixa).
Línies de recerca: gènere, treball, migracions i cures
Docència: Grau de Treball social i Màster en Antropologia urbana, migracions i intervenció social
carla.aguilar(ELIMINAR)@urv.cat
Treballador social (2001), educador social (2005) i antropòleg social i cultural (2004); Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2020). Actualment, doctorand en Treball Social. Des de 2007 treballa com a coordinador de projectes individualitzats al Pla de Suport Individualitzat (PSI) en l'atenció a la salut mental i les addiccions a l'Institut Pere Mata. Ha desenvolupat diferents recerques i publicacions d'antropologia urbana i antropologia marítima al Museu Marítim de Barcelona (2008-2011) i al Museu d'Història de Cambrils (2010-2011). Ha treballat en l'àmbit de l'atenció a la infància i l'adolescència a: CRAE Casa Sant Josep (2002-2007); Ajuntament de Salou (1999-2004), Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (1998-2000); i en diferents entitats privades d'educació en el lleure i d'educació ambiental (1996-2002); també ha exercit com a professor de l'Escola de l'Esplai de Tarragona (1998-2005).
Àmbits d'intervenció: Salut mental i addiccions; antropologia social i cultural; infància i adolescència.
Docència: Grau de Treball Social.
joanmanel.arca(ELIMINAR)@urv.cat
Tècnica d'Administració General (TAG) a l'Ajuntament de Valls. Compta amb prop de trenta anys d'experiència professional en els camps de serveis socials, actuacions públiques, urbanisme i patrimoni. Llicenciada en dret per la UNED; Diplomada en treball social per l'EU Sant Fructuós de Tarragona-UB; Màster en gestió i dret local (format pels postgraus en dret local i en dret urbanístic) per la URV. Ha estat docent al Màster en Direcció i Gestió de Serveis Socials de la UAB (2013-2015). És professora associada de la URV des de 2009.
Àmbits d'intervenció: Serveis socials en l'àmbit municipal; polítiques públiques locals.
Docència: Grau de Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
mangels.armengol(ELIMINAR)@urv.cat
Graduat en treball social (Universitat Rovira i Virgili, 2015); Postgrau en Cooperació internacional cursat al Máster Oficial en Cooperación al Desarrollo, Gestión Pública y de las ONGD's (2016, Universidad de Granada). En l'àmbit professional, ha estat 6 mesos a l'Índia al capdavant del Vocational Training Project de la Fundació Vicenç Ferrer, treballant amb joves amb discapacitat física i intel·lectual. També quatre anys en l'àmbit de la gent gran, com director d'un centre residencial l'últim any. Recentment ha retornat a l'àmbit de la discapacitat, treballant en el Servei d'Integració Laboral del CET de Fundació Onada.
Àmbits d'intervenció: Gent gran; persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental.
Docència: Grau de Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
Diplomat en Treball Social (Universitat Rovira i Virgili, 1999), completant la formació en Competències en matèria de contractació pública per entitats del Tercer Sector En l'àmbit professional, des de l'any 2008 és membre de l'equip de Direcció de l'Àrea Social de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla com a responsable del Servei d'Atenció a Domicili (Públic i Privat) i Director de la Fundació Casa Sant Josep de Tarragona, entitat dedicada a la protecció a la Infància per mig de la gestió de Centres Residencial i Acolliments Familiars.
Àmbits d'intervenció: Infància en risc; gent gran; persones amb dependència.
Docència: Grau de Treball Social i Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
roger.borrull(ELIMINAR)@urv.cat
Doctora en Antropologia de la medicina (URV, 2009), amb una tesi sobre migració i salut mental que va rebre la menció honorífica del Premi d'investigació cultural Marqués de Lozoya (2010); Llicenciada en Pedagogia (Università degli Studi di Genova, Itàlia, 2001). És professora i investigadora al Departament de Ciències Socials i Benestar de la Universitat de Vic i professora col·laboradora a l'Escola d'Infermeria Sant Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre investigador del Medical Anthropology Research Center (URV) i cofundadora del grup de recerca MATER: Observatori de les maternitats i paternitats contemporanis.
Línies de recerca: Migració i salut mental; experiències i narratives institucionals sobre l'atenció a la salut mental; gènere; salut; cos i emocions; estudis de la maternitat: medicalització del part, embaràs, criança, lactància materna i violència obstetrícia.
Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global.
Àrea de coneixement: Antropologia Social.
serena.brigidi1(ELIMINAR)@urv.cat
Treballadora social, per a persones amb discapacitat a Villablanca Serveis Assistencials SA des de 2008. En aquest àmbit, també ha treballat a la residència i centre de dia per a disminuïts psíquics profunds Marinada (Grup Pere Mata) de 2000 a 2008, i al Consell Comarcal del Baix Camp (1999). És llicenciada en Ciències del Treball per la UOC (2010) i diplomada en Treball Social per l'EU Sant Fructuós de Tarragona-UB (1997). Compta amb una àmplia formació especialitzada: Màster en rehabilitació psicosocial en salut mental (UAB, 2008), Postgrau en atenció primària en els serveis socials (UAB, 1998) i Postgrau en coneixement i atenció en l'endarreriment mental (UAB, 1999).
Àmbits d'intervenció: Serveis especialitzats d'atenció a la discapacitat intel·lectual i/o salut mental.
Docència: Grau en Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
neus.cardenas(ELIMINAR)@urv.cat
Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la URV, DEA en Antropologia Urbana per la URV i Llicenciada en Geografia i Història per la UdL. Ha participat en diverses recerques sobre desenvolupament agrari i canvi social en el món rural, els moviments socials i organitzacions pageses de resposta als mandats de la Política Agrària Comuna de la UE, així com l'esdevenir de l'agroindústria i els seus vincles amb els moviments migratoris internacionals. Una altra àrea d'interès a la que està vinculada és el patrimoni etnològic. En el món professional treballa en cooperació internacional, desenvolupament rural i àrees de muntanya. Des del 2015 és membre del Consell de l'Etnologia Catalana de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. I des de 2019 és membre de la Junta de Govern de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).
Línies de recerca: antropologia econòmica, desenvolupament rural, canvi social, desagrarització, agroecologia, sobirania alimentària, treball agrari, migracions internacionals, patrimoni etnològic.
Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana
Àrea de coneixement: Antropologia social i cultural
Treballadora social, especialitzada en mentoria social; Máster en Ciutadania i Drets Humans: Ética i Política (UB). Formada en gestió i direcció d'associacions i entitats sense ànim de lucre. Doctoranda en ética de la cura i mentoria social inclusiva, centra la seva investigació en eines per garantir la sostenibilitat de la vida humana, la mentoria social com a eina innovadora de transformació social. Ha treballat en l'àmbit de l'orientació socioeducativa i laboral per a joves. Actualment treballa en la coordinació de projectes de mentoria a l'Associació Quilòmetre Zero de Tarragona.
Àmbit d'intervenció: Orientació laboral; infància i adolescencia; mentoria social.
Docència: Grau en Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
marina.claverias(ELIMINAR)@urv.cat
Diplomada en Treball Social (UDL, 2001); Postgrau en Intervenció Social en l'àmbit de la Salut Mental (Universitat Ramon Llull, 2003); Teràpia Familiar Sistèmica (Centre de Teràpia Familiar Kine de Barcelona, 2007); Màster Universitari de Treball Social Sanitari (UOC, 2016) i Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2020). Des del 2002 treballa en l'àmbit de la salut mental a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus i des del 2005 fins a l'actualitat en el PSI (Pla de Serveis Individualitzats) com a Treballadora Social i, més concretament, com a gestora de casos. Professora associada a la URV des del 2021. Actualment desenvolupa la seva tesi doctoral sobre la digitalització dels Serveis Socials a Catalunya al doctorat de Treball Social de la URV amb la col·laboració de la Fundació iSocial i la Fundació URV.
Línies de recerca: salut menta; serveis socials i innovació tecnològica en serveis socials.
Docència: Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa, i Grau de Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
yolanda.domingo(ELIMINAR)@urv.cat
Diplomada en Treball Social, Màster en Teràpia Familiar per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster de Coach Sistèmic. Acreditada com Terapeuta Familiar per la Federació Espanyola de Terapeutes. Membre de la Societat Catalana de Teràpia Familiar. Formada en Mindfulness pel Center for Mindfulness, Universitat de Massachusetts, i en Supervisió d'equips. Ha estat docent associada de Treball Social en diferents universitats de Catalunya del 2006 al 2016. Ha estat coordinadora tècnica i docent del Postgrau de Supervisió en l'Àmbit de l'Atenció a les persones de la URV. Entre 2004 i 2020 ha treballat com a directora de serveis psicosocials en diversos serveis de l'administració pública per a dones i les seves filles i fills que han patit situacions de violència masclista.
Des del 2011 i fins l'actualitat treballa com a supervisora d'equips d'atenció a les persones en diferents àmbits d'intervenció. A més, és supervisora de coordinadors/es i direcció de serveis i entitats. Membre de la comissió de supervisió del TSCAT, i en va ser coordinadora durant 3 anys.
Àmbits d'intervenció: Supervisora en l'àmbit de l'Atenció a les persones. Atenció familiar i individual a persones amb vulnerabilitat psicosocial.
Docència: Màster en Innovació de la Intervenció Social i Educativa.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
rosa.garriga(ELIMINAR)@urv.cat
Diplomada en treball social (1996, EU Sant Fructuós de Tarragona) i graduada en treball social (2011, UDL); Màster en Intervenció i gestió dels Serveis Socials (2005, UDC2) i Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (2022, URV), amb estudis de postgrau en Violència Familiar: infància, parella i gent gran (2008, UB) i Resolució de conflictes públics i mediació comunitària (2015, UdG). Des del 1999 fins al 2016 ha treballat en diferents administracions locals als serveis socials bàsics, atenció a la gent gran, projectes formatius i d'intervenció comunitària en atenció a la infància i l'adolescència, dona, gent gran i persones en risc d'exclusió social. Des del 2017, treballa a l'institut municipal de serveis socials de Tarragona (IMSST) com a treballadora social, i formant part de diferents comissions i grups de treball. És membre de l'Espai de reflexió d'ètica de l'IMSST i del grup de treball dels SSB del Col·legi de Treball social a Tarragona.
emilia.giraldez(ELIMINAR)@urv.cat
Llicenciada en Història (URV, 2006) i Llicenciada en Antropologia Social i Cultural (URV, 2009) i Màster en Antropologia Urbana (URV, 2011). Actualment es troba finalitzant la seva tesi doctoral en el programa de doctorat en Antropologia i Comunicació de la URV sobre la gestió de la mort entre els marroquins de la província de Tarragona finançada per una beca predoctoral FI-AGAUR. Des de 2014 ha centrat les seves investigacions en l'àmbit de l'antropologia de la mort; les experiències viscudes entorn de la mort en context migratori; els processos de repatriació dels difunts al país d'origen i la construcció de noves ritualitats, solidaritats i pertinences vinculades a la mort per part de les persones migrades. Ha col·laborat amb la Direcció d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya en l'elaboració del mapeig de les religions a Catalunya i en els darrers anys ha desenvolupat tasques de documentació i catalogació en museus d'etnologia.
Línies de recerca: antropologia de la mort, mort i migracions, islam, ritualitats, identitats
Docència: Grau en Treball Social
Àrea de coneixement: Antropologia Social
marianeus.javega(ELIMINAR)@urv.cat
Doctor en Antropologia Social per la Universitat Rovira i Virgili, Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global i Graduat en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Nacional d'Educació a Distància. Premi d'Antropologia Carmelo Lisón 2018 concedit per la Fundació Lisón-Donald. Beca de Recerca en Arts Visuals Ramón Acín 2013 concedida per la Diputació Provincial d'Osca. Interessat per l'antropologia de l'alimentació i els processos assistencials en el camp de la psiquiatria, la seva tesi doctoral se centra en les problemàtiques socioculturals, nosogràfiques i epidemiològiques entorn del trastorn de Pica. Actualment és professor del Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili.
Línies de recerca: salut mental; processos assistencials; antropologia de l'alimentació; art.
Docència: Màster en Antropologia Urbana, Migracions i intervenció Social.
Àrees de coneixement: Antropologia Social; Art.
oscarconstantino.lamora(ELIMINAR)@urv.cat
És antropòleg i treballador social, Màster en Antropologia Mèdica i Doctor en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili (2016). Especialitzat en recerca etnogràfica, investigació qualitativa vinculada a processos participatius, estratègies d'advocacy, peer support i producció de documentals relacionats amb l'ús de substàncies psicoactives. Des de 2008 és coordinador de projectes de salut col·lectiva i reducció de danys i riscos al Servei d'Addiccions i Salut Mental de l'Hospital Sant Joan de Reus. En l'actualitat també forma part de l'equip de recerca i intervenció social a Episteme i està vinculat a diferents moviments activistes a nivell local i internacional.
antoni.llort(ELIMINAR)@urv.cat
Diplomada en Treball Social per la URV, i Especialista Universitària en Musicoteràpia (UPV, 1999). També disposa d'un Postgrau en Direcció i Gestió de centres sociosanitaris i d'atenció a persones en situació de dependència (FUB, 2012). Té una extensa formació en gent gran, salut, i lideratge i gestió d'equips. Des de 2003 treballa en l'àmbit de la salut, gent gran i dependència a la residència Vila-seca del Grup Mutuam. Entre l'any 2003 i el 2011 ha treballat com a treballadora social i des de llavors, s'ha dedicat a la direcció d'aquest servei. Ha impartit classes a Creu Roja i FRADA, entre altres, i és professora associada a la URV des de 2022.
Àmbits d’intervenció: salut; gent gran; dependència.
Docència: Grau en Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball social i serveis socials.
silvia.mirete(ELIMINAR)@urv.cat
Llicenciada en Filosofia (Universitá di Bologna, Itàlia), Màster en Antropologia i Etnografia (Universitat de Barcelona) i Doctora en Estudis Avançats en Antropologia Social (Universitat de Barcelona). Ha treballat com a investigadora postdoctoral al Centre d'Investigacions i Estudis de Gènere de la Universidad Nacional Autónoma de México i al Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Actualment és col·laboradora docent a la Universitat Oberta de Catalunya. Els seus camps de recerca se centren en la relació entre sexualitat, gènere, identitat i control social des de l'aplicació del paradigma de la interseccionalitat. És coordinadora del Grup de Recerca en Antropologia del Cos i la Sexualitat (GRACS-ICA) i membre de la Latin American Network of Interdisciplinary Gender Studies (Yale University-UNAM) i del Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat (GENI-UB), on actualment coordina l'eix "Diversitat sexo-genèrica i estudis LGTBI+". Ha publicat el llibre I tènia cor. Treball sexual, violències i resistències amb l'editorial Bellaterra.
Línies de recerca: gènere i sexualitat; exclusió i control social; feminisme i moviments socials; espai públic; metodologia participativa i relats biogràfics.
Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social
Àrea de coneixement: Antropologia social
livia.motterle(ELIMINAR)@urv.cat
MSc en Antropologia Mèdica per la Brunel University (Londres) i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va iniciar la seva investigació en antropologia mèdica en el camp de la salut internacional a Tanzània, amb un estudi sobre processos assistencials i vulnerabilitat social per la malària infantil. En l'actualitat participa en diferents projectes d'investigació, cursos, tallers i consultories amb PASS-International, una organització sense ànim de lucre dedicada a la investigació socioantropològica en projectes de salut internacional, de la qual és membre fundador i investigador. És membre del Medical Anthropology Research Center (URV).
Línies de recerca: Avaluació de projectes de salut global; vulnerabilitat social; determinants socials de la salut a nivell local.
Docència: Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global.
Àrea de coneixement: Antropologia Social.
Diplomat en Treball Social (EUTS - URV, 1997); Postgrau en Animació Estimulativa per a Gent Gran, Salut Mental i Disminucions (URL, 1999), en Psicogeriatria (UAB, 2000), i en Direcció i Gestió de Residències i Serveis per a la Gent Gran (URV, 2008). En l'àmbit professional, des del 1997 fins al 2005 ha treballat en diferents àmbits d'intervenció social; des del 2006 fins al 2017, com a treballador social i director tècnic de centres de dia i residències de gent gran de l'àrea social de la Xarxa Santa Tecla. Des del 2018 fins a l'actualitat treballa com a treballador social sanitari en l'àmbit sanitari de la mateixa Xarxa, concretament en l'atenció sociosanitària i en l'atenció primària de salut. També és membre del Comitè d'Ètica Assistencial de la mateixa organització.
Àmbits d'intervenció: salut; atenció sociosanitària; atenció primària de salut; gent gran; persones en situació de dependència; gestió i direcció de serveis socials; ètica assistencial.
Docència: Grau en Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
joseluis.munido(ELIMINAR)@urv.cat
Treballador social, educador social i pedagog. Àmplia formació de postgrau en gestió i intervenció social. Màster en Direcció Estratègica de l'Empresa (2011). Ha treballat als serveis socials d'atenció primària a Campclar-Tarragona (1990-1995), Salou (1996-2004) i Valls (2011-2012). Director dels serveis territorials d'ADIGSA a Tarragona (2004-2011). Treballador social i coordinador de l'EAIA Alt Camp-Conca de Barberà (2012-2019). Des del 2019, director tècnic del SIS-Vila-seca de la Fundació En Xarxa. És un dels membres fundadors de la Fundació Casal Amic on va ser el president (1995-2017). Professor associat de la URV des de 2000. També és professor a l'Escola Lliure El Sol des de 2009 i ha estat professor a l'Escola de l'Esplai de Tarragona (1994-2009). Col·laborador de l'àrea social de la Cooperativa Combinats SCCL de Tarragona Formador en l'àmbit de la resiliència i l'optimisme aplicat, és autor de diferents articles i llibres especialitzats en la matèria. Doctorant en Treball Social.
Àmbits d'intervenció: Atenció primària; infància i adolescència; resiliència.
Docència: Grau en Treball Social; Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
jordi.navarro(ELIMINAR)@urv.cat
Doctora en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili (2017), Màster en Migracions i Mediació Social (URV, 2012), i llicenciada en Antropologia per la Universitat de Buenos Aires (2008). Les seves principals línies de recerca són les migracions internacionals, el treball reproductiu, i l'organització social de la cura des d'una perspectiva interseccional i transnacional, en els àmbits rural i urbà. Es autora de nombroses publicacions on analitza aquestes temàtiques, especialment els processos d'estratificació social, el gènere, la segregació del mercat laboral i les seves conseqüències per la salut, i també els processos d'acció col·lectiva i organització comunitària. Ha participat en nombrosos projectes de recerca competitius a nivell nacional i internacional. Ha sigut investigadora postdoctoral a l'Haute Ecole Spécialisée de Suisse Occidentale (Valais, Suïssa) entre 2019 i 2021. També ha treballat en diversos projectes dirigits a població migrant en diferents àmbits d'intervenció social (educatiu, jurídic, socioassistencial), a Milà (Itàlia), on va residir entre 2005 i 2010. És membre de l'Institut Català d'Antropologia i del Consell de Redacció de la Revista Quaderns del ICA.
Línies d'investigació: migracions internacionals; treball reproductiu; organització social de la cura; gènere; salut; mercat de treball.
Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Grau en Treball Social; Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social.
Àrea de coneixement: Antropologia Social.
maria.offenhenden(ELIMINAR)@urv.cat
Diplomada en Treball Social (URV 2003) i Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV 2021). Acumula 18 anys d'experiència com a Treballadora Social en l'àmbit educatiu a diferents Equips d'Assessorament Psicopedagògic de les Terres de l'Ebre. De la formació continuada en destaca formacions relacionades amb l'assetjament escolar i la prevenció i detecció de violències. És formadora del Programa d'Innovació #Aquíproubullying del Departament d'Educació dirigit a professorat dels centres educatius. És membre del Consell de Redacció de la Revista de Treball Social del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i membre del grup de treball TS Educatiu que pertany a la Comissió d'Infància del mateix Col·legi.
Àmbit d'Intervenció: Educació; infància en risc; vulnerabilitat.
Ensenyament: Grau de Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
montserrat.pedret(ELIMINAR)@urv.cat
Graduada en Treball Social per la Universitat Rovira i Virgili (2018); Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2019). Des de l'any 2019 treballa a l'Ajuntament de Reus, on actualment desenvolupa la seva activitat professional com a treballadora social del departament de Benestar Social. També ha treballat en l'àmbit comunitari i en un centre residencial del mateix municipi de Reus.
Àmbits d'intervenció: Serveis Socials en l'àmbit municipal.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
mireia.prades(ELIMINAR)@urv.cat
Antropòleg, doctor en antropologia urbana (2023) i màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social (2018). El seu interès se centra en la producció d'espai en àmbits de transformació urbana des d'una perspectiva etnogràfica. Ha analitzat les dinàmiques del nomadisme digital a Barcelona en espais de coworking, l'impacte sociocultural dels processos de gentrificació en les formes de relació i organització veïnal i els efectes de les polítiques urbanes d'atracció de persones i fluxos econòmics. La seva recerca actual és basa en l'anàlisi antropològica de la transformació urbana, especialment pel que fa a polítiques emprenedores en el desplegament de projectes de tecnologia en contextos urbans. Per exemple, els hubs tecnològics. En l'àmbit professional, sosté experiència en la intervenció social com a tècnic en l'àmbit de rehabilitació urbana del Pla de Barris de la ciutat de Barcelona i del Consorci Metropolità l'Habitatge.
Àrea de coneixement: globalització, tecnologia i espai urbà.
josep.puigbo(ELIMINAR)@urv.cat
Diplomat en Treball Social (URV) i Graduat en Treball Social (UNED), amb estudis de postgrau relacionats amb la gestió pública dels Serveis Socials locals, amb la funció gerencial en Serveis Socials i amb la direcció i gestió de residències i serveis per la gent gran. Ha treballat com a treballador social als equips bàsics d'atenció social, i posteriorment com a cap de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Baix Penedès. També ha impartit classes al Col·legi de Treballadors i Treballadores Socials de Catalunya.
angel.rafecas(ELIMINAR)@urv.cat
Doctora en Antropologia Social i Cultural per la URV, amb l'especialitat en Antropologia de la Medicina (2003); Llicenciada en Antropologia Social (U. Nacional de Misiones, Argentina, 1994). Membre del Medical Anthropology Research Center i de la Unió de Científics Compromesos amb la Societat i la Naturalesa d'Amèrica Llatina (UCCSNAL). Treballa en el camp de l'antropologia mèdica, i les seves recerques més importants s'han desenvolupat al voltant de les condicions de salut de diferents poblacions: gitanes (Espanya i França) i indígenes quítxues (Bolívia). Actualment fa recerca sobre els efectes de la contaminació en la salut de diverses poblacions de l'Amazònia peruana. Porta fent treball de camp a Amèrica Llatina més de 20 anys. Entre els seus llibres més destacats es troben: Salud intercultural. Crítica y problematización a partir del contexto boliviano (2011); Donde el viento llega cansado. Sistemas y prácticas de salud de la ciudad de Potosí (2005); Calidad de atención en salud. Prácticas y representaciones sociales de las poblaciones quechuas y aymaras del altiplano boliviano (2009) y Cuando la enfermedad se silencia. Sida y toxicidad en el oriente boliviano (2016).
Línies de recerca: Condicions de salut de diverses poblacions, especialment llatinoamericanes.
Docència: Màster en Antropologia Mèdica i Salut global.
Àrea de coneixement: Antropologia Social.
susana.ramirez(ELIMINAR)@urv.cat
Doctora en Antropologia (URV, 2017); Màster en Antropologia Cultural i Etnologia (2011) i Grau en Ciències Antropològiques (2008) per la Universitat de Bolonya. Del 2014 al 2017 va ser becària predoctoral a la Universitat Rovira i Virgili i al 2016 va fer una estada de 5 mesos a la Universitat de Oxford. La seva tesi doctoral se centra en el pluralisme terapèutic, aprofundint en la medicina popular, les medicines alternatives i les teràpies New Age. Des de 2017 va treballar com investigadora en diferents projectes internacionals (Horizon 2020; Erasmus+) a la URV i a la UOC sobre els següents temes: envelliment, co-creació, metodologia participativa, ciència ciutadana, digitalització i educació. Actualment co-coordina el projecte AGORAge: Ageing in a Caring Community (pilot del projecte H2020-COESO: connecting research and society) sobre cura comunitària i persones grans.
Línies de recerca: Envelliment; ciència ciutadana; metodologia participativa; e-health; pluralisme terapèutic; medicines alternatives; medicina popular.
Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Grau en Infermeria; Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global.
Àrea de Coneixement: Antropologia Social.
isabella.ricco(ELIMINAR)@urv.cat
Graduada en Treball Social (URV, 2018); Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2020). Ha estat tècnica de suport a la recerca a la Càtedra d'Inclusió Social de la URV a través d'una beca (I+D+i) del Ministeri de Ciència i Investigació (2019-2021). Des de l'any 2021 fins a l'actualitat exerceix com a responsable de l'Àrea d'Inserció Sociolaboral a DINCAT (Federació catalana de discapacitat intel·lectual de Catalunya). Així mateix, com a membre del grup de recerca Social Bussiness Research Lab ha participat i col·laborat de diversos projectes del FSE+ i Erasmus+ (INSERLAB-URV - IN-WORK i InteLACmarket). És co-autora de la publicació Polítiques d'Inserció Sociolaboral (2019) entre d'altres al voltant de metodologies d'innovació per a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual.
Línies de recerca: metodologies innovadores en inserció sociolaboral, discapacitat intel·lectual
Docència: Grau de Treball Social
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
immaculada.rosell(ELIMINAR)@urv.cat
Llicenciada en Ciències del Treball, URV (2007) i Diplomada en Treball Social, URV (2001). Àmplia formació en violències masclistes, suport a l'execució penal i victimitzacions sexuals en NNA, joves i adolescents. Des de 2008 treballa en l'àmbit de l'execució penal, a l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal (EATP) de la Unitat Integrada Barnahus (Tarragona), Departament de Justícia. Anteriorment ve treballar com a treballadora social al departament d'Immigració de Creu Roja (Tarragona). Docència a Creu Roja Tarragona, a Aula Centre de Formació i al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.
Àmbits d'intervenció: Immigració i Treball Social Forense.
Docència: Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa.
Àrees de coneixement: Treball Social , Serveis Socials i Treball Social Forense.
Doctora en Antropologia i Comunicació i màster en Antropologia Mèdica i Salut Internacional per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural i en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Treballa en projectes de recerca nacionals i internacionals. La seva recerca principal s'ha centrat en la salut, els riscos encarnats, el gènere i les desigualtats socials, així com en metodologies participatives i basades en les arts, explorant les formes en què diferents grups socials experimenten i gestionen els riscos sanitaris i mediambientals, les articulacions entre gènere i cures, i els drets sexuals i reproductius. Ha estat investigadora post doctoral en el grup CareNet (IN3-UOC), i actualment és UKRI Guarantee Fellow (després d'una acció Marie Curie) en el Center for Biomedicine, Self and Society (University of Edimburgh).
Línies de recerca: salut, desastres, iniquitats socials, risc, salut sexual i reproductiva.
Àrea de coneixement: Antropologia Social
laia.ventura(ELIMINAR)@urv.cat
Graduat en Treball Social per la URV (2017); Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2021). Ha col·laborat en diferents projectes d'investigació, com ara Homes cuidadors. Reptes i oportunitats per reduir les desigualtats de gènere i afrontar les necessitats de cura (URV-UAB, 2016) o, recentment, en l'estudi de l'impacte social de la COVID-19 a Tarragona (URV- IMSST, 2020). En l'àmbit professional, ha treballat en la gestió de projectes socials, comunitaris, interculturals i de voluntariat en l'àmbit espanyol a la Fundació "La Caixa". També ha exercit de treballador social en la gestió de projectes de mentoria social i en l'àmbit de l'orientació laboral i l'ocupació a l'Ajuntament de Tarragona. Actualment, està desenvolupant tasques de coordinació de projectes a l'Associació Quilòmetre Zero. A més a més, forma part de la Junta Directiva i de la comissió de comunicació, difusió i captació de fons de la mateixa entitat.
Àmbits d'intervenció: Intervenció comunitària i interculturalitat; infància i joventut; mentoria social; tercer sector; orientació laboral i ocupació.
Docència: Grau en Treball Social.
Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.
llorenc.vina(ELIMINAR)@urv.cat
Doctor en “Metodologies de la recerca etno-antropològica” (Università degli Studi di Siena, Università deli Studi di Càller i Università degli Studi di Perusa) amb la tesi La coexistència de sistemes mèdics a Hondures (1996), dirigida pel Prof. Tullio Seppilli. Prèviament va cursar la Llicenciatura en Lletres Modernes, obtinguda amb la tesi La Revolució mexicana i els Maies de Yucatán (1991), (cum laude), dirigida pel Prof. Tullio Seppilli. Va ser professor d'Antropologia Cultural en la Llicenciatura en Infermeria de la Facultat de Medicina i Cirurgia, (Università degli Studi di Perusa) i investigador en el Dipartimento Uomo e Territori de la mateixa universitat. Actualment és professor docent investigador del Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili.
Línies de recerca: antropologia mèdica, etnografia.
Àrees de coneixement: sistemes mèdics, itineraris terapèutics, gènere i salut, drogues i percepció de risc, immigració, alcohol i classes d'edat.