Verónica Anzil (Investigadora postdoctoral URV)

És Llicenciada en Antropologia per la Universitat Nacional de la Plata, Argentina (1990). Al juny de 1991 va completar el DEA en Sociologia, orientació Sociologie de la Culture et du Changement Social, a la Université Paris VII-Jussieu (Paris, França). Anys més tard, va realitzar el DEA en Antropologia Urbana de la URV (Tarragona, Espanya), i va defensar la seva tesi doctoral en 2012, obtenint la menció Excel·lent Cum laude, així com el Premi Extraordinari de Doctorat. La seva continua participació en els diversos projectes europeus i nacionals li ha permès publicar nombrosos articles en revistes científiques d’impacte, capítols de llibre, així com la participació a congressos i workshops. Editora de la revista Arxiu d’Etnografia de Catalunya, també és membre de la Càtedra UNESCO del Diàleg Intercultural a la Mediterrània, de la URV. Els seus temes d'interès són: famílies transnacionals, parelles binacionals, adopcions internacionals, estereotips nacionals, violència de gènere, identitats.
Marija Djurdjevic (Investigadora postdoctoral URV)

Té una trajectòria destacada en la intersecció de la recerca i la gestió de R+D+i. És doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i compta amb experiència en recerca qualitativa i recerca-acció en Ciències Socials i Humanitats, abordant temes com la interculturalitat, les dinàmiques d'inclusió i participació i la innovació social / tecno-social. En els darrers anys ha centrat la seva tasca en l'observació i la gestió del canvi en processos d'innovació, amb un enfocament particular en la transformació dels serveis socials i sanitaris (cura) destinats a persones grans i col·lectius vulnerables. En l'àmbit de la gestió de R+D+i, ha participat en totes les etapes de projectes europeus, des de la redacció de propostes fins a la gestió post-concessió, dins de programes marc com FP7, H2020 i Horizon Europe, col·laborant amb diverses universitats catalanes, entre elles la URV, la UOC i la UVic. Entre 2019 i 2021 va exercir com a gestora del projecte SoCaTel: A multi-stakeholder co-creation platform for better access to Long-Term Care services (Innovation Action, H2020) coordinat per la URV, on també va estar al càrrec del Work Package (WP) Change Management. A més, treballa com a assessora en programes europeus de R+D+i acreditada per l'ACCIÓ (Generalitat de Catalunya).
marija.djurdjevic(ELIMINAR)@urv.cat
Oscar Ramos Mancilla (Investigador postdoctoral URV)

Doctor en Estudis Avançats en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (2015); Maestría en Antropologia Social pel CIESAS (2011); Llicenciatura en Antropologia Social per la Universidad Autónoma de Puebla (UAP, 2007). Durant el curs 2016-2017 va fer una estada postdoctoral a l'IIGG de la Universidad de Buenos Aires per analitzar la dinàmica de la mobilitat urbana sostenible. Va ser professor i investigador a l'Instituto de Ciencias Sociales y Humanidades de la UAP i docent col·laborador al Centro de Estudios para el Desarrollo Rural (CESDER), tots dos a Mèxic. Participant habitual del grup de recerca sobre joventuts rurals i indígenes del ICSOH-CONICET-UNSa. Per les seves recerques ha rebut el premi de la Càtedra Gonzalo Aguirre Beltrán que atorguen el Centro de Investigaciones y Estudios Superiores en Antropología Social i la Universidad Veracruzana; el premi Noemí Quezada del Coloquio Internacional sobre Otopames; una menció honorífica en el premi Fray Bernardino de Sahagún que atorga l'Instituto Nacional de Antropología e História; i el premi Sor Juana Inés de la Cruz per part de l'Instituto Nacional de las Mujeres. Els seus temes d'interès són: les tecnologies digitals, els mitjans de comunicació, els pobles indígenes, la mobilitat urbana, els processos sociohistòrics.
Núria Tria Parareda (Investigadora postdoctoral URV)
És llicenciada en Antropologia i en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Màster en Pedagogia Social per la Universitat Ramon Llull i Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (2017). A l'actualitat és professora associada del Departament d'Antropologia de la Universitat de Barcelona i investigadora post doctoral a la Universitat Rovira i Virgili. També forma part del grup de recerca consolidat PSITIC (Pedagogia, Societat i Innovació amb el suport de les TIC) de la Universitat Ramon Llull. I és professora titular del Departament d'Educació, amb una trajectòria de més de 20 anys. Els seus interessos de recerca giren entorn dels processos de transmissió cultural i educatius, l'antropologia mèdica, les qüestions lligades al gènere i els processos socials d'exclusió. La seva tesi, "Cursant Concerta. Una aproximació etnogràfica a nens, adolescents i joves diagnosticats de TDAH", es situa en l'encreuament d'aquests interessos, així com alguna de les seves publicacions, entre elles el llibre: "Etnografía de la hiperactividad". Com a investigadora té una àmplia experiència en la realització de recerques qualitatives basades en treball de camp etnogràfic, especialment amb adolescents i joves.